Спеціальні потреби

У Нью-Йорку проходитимуть переговори між Тегераном і «шісткою»


У четвер у Нью-Йорку, за лаштунками Генеральної Асамблеї ООН, проходитиме зустріч представників п’яти постійних членів Ради Безпеки і Німеччини та Ірану, на тлі нових ознак того, що Тегеран прагне до укладення угоди з міжнародним співтовариством щодо його спірної ядерної програми.

На погляд більшості аналітиків, навряд чи буде досягнуто прориву на сьогоднішній зустрічі. Проте дипломати надіються на поновлення шестисторонніх ядерних переговорів, останній раунд яких відбувся в Алмати в квітні.

У четвер вперше за шість років проходитиме зустріч між Вашингтоном і Тегераном на такому високому рівні. Це одна із рідкісних зустрічей між високопосадовцями обох країн з часу, як у 1980 були розірвані дипломатичні відносини.

Участь у зустрічі візьмуть державний секретар Джон Керрі і його іранський колега Джавад Заріф, як також міністри закордонних справ Великобританії, Франції, Китаю, Росії та Німеччини. Головуватиме на переговорах верховний представник ЄС зі закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

У середу президент Ірану Гасан Роугані заявив про своє бажання укласти з міжнародним співтовариством угоду щодо ядерної програми протягом найближчих трьох-шести місяців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG