Спеціальні потреби

Президент Обама скоротив азійське турне через «закриття» уряду


У зв'язку з частковим закриттям державних установ президент Барак Обама скасував дві зупинки в ході свого планованого турне країнами Азії.

Передбачається, що в суботу ввечері президент вирушить у турне, яке, як первісно планувалося, мало охопити чотири країни.

У Білому домі повідомили, що Обама відвідає Індонезію і Бруней, але скасував візити до Малайзії і на Філіппіни. Прес-секретар Ради з національної безпеки США Кейтлін Гейден сказала, що скасування візитів є наслідком дій республіканців у Палаті представників, які призвели до часткового припинення роботи державних установ.

Турне Обами є частиною його політики, спрямованої на зміцнення економічних зв'язків США з Азією.

Обама вже двічі скасовував свої поїздки до Азії в 2010 році: перший раз він залишився у Вашингтоні для спостереження за голосуванням за його законом про реформу охорони здоров'я, а другий - у зв'язку з розливом нафти в Мексиканській затоці.

Уряд США було закрито у вівторок 1 жовтня, оскільки до цього терміну Конгрес не ухвалив федерального бюджету.

У середу близько 800 тисяч працівників державних установ знову змушені залишатися вдома у неоплачуваній відпустці.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG