Спеціальні потреби

Медична реформа запрацювала ціною зупинки уряду США


Медична страховка у США стала доступнішою
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Медична страховка у США стала доступнішою

Більша частина Закону про доступні медичні послуги, тобто реформи системи медичного страхування Барака Обами набрала сили сьогодні ціною припинення роботи цілого уряду. Республіканці погрожували не голосувати за бюджет роботи виконавчої гілки влади, якщо медичну реформу не буде скасовано, або змінено - і виконали свою обіцянку. Тож сьогодні сотні тисяч людей не вийшли на роботу, іміджу США та економіці завдано ще одного удару. Чому реформа була варта зупинки уряду для президента США, і чому республіканці пішли на крайнощі у спробі її зупинити?

Хворі ж гарантовано використають всі гроші з передбаченого полісом покриття витрат на лікування, то як же на них заробити гроші?
Більшість американців мають медичну страховку куплену у приватних компаній. Часто частину витрат на неї покриває роботодавець. Медичні послуги для літніх людей оплачує урядовий траст. Решта американців, які не потрапляють до двох згаданих категорій, а це приблизно 40-50 мільйонів - взагалі не мають медичного страхування.

Страхувальники часто відмовляються продавати поліс медичного страхування людям, які мають хвороби. Мовляв, вони ж бо гарантовано використають всі гроші з передбаченого полісом покриття витрат на лікування, то як же на них заробити гроші?

Ті ж, хто мають страховку постійно скаржаться на зростання її вартості. А лікарі говорять, що страхувальники намагаються не сплачувати рахунки своїх клієнтів повністю.

Американські лікарні виписують астрономічні рахунки
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
"Вартість медичних послуг у країні тягарем лежить і на економіці і на совісті країни. Немає сумніву : реформа не може чекати", - ділився Обама розпачем з трибуни.

Відповідно до Закону про доступні медичні послуги страхувальники більше не зможуть відмовляти бідним, або людям з невиліковними хворобами.

Джонатан Вінер з університету Джонса Гопкінса каже, що подолання нерівності американців перед обличчям страхувальників - складне завдання.

"Головне - забезпечити медичні послуги для бідних та людей з невиліковними хворобами. Якщо ти не маєш страховки - на постійне та якісне лікування можна і не розраховувати", - каже Вінер.

Малі підприємці, яким доводиться сплачувати медичне страхування своїх працівників - бідкаються на високі ціни.

400 доларів за 30-хвилинну консультацію лікаря
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
"Ми не потягнемо зростання вартості страховки на 44 відсотки - доведеться шукати більш доступні пропозиції, а вони можуть насправді бути і гіршими", - каже менеджер СТО Емі Елзей.

Вважається, що від сьогодні ситуація зміниться. З 1-го жовтня у США запрацювали онлайн біржі медичного страхування. Тут можна придбати медичну страховку з гарантією виплат за рахунками виставленими лікарями. Людям, які вже мають хвороби, які потребують уваги більше не зможуть відмовити.

"Це одна з найкращих змін і я думаю, що вона має тішити кожного. Тепер страхувальники не можуть відмовитись допомагати хворим людям", - підкреслює Джонатан Вінер, університету Джонса Гопкінса.

Тепер страхувальники не можуть відмовитись допомагати хворим людям
Джонатан Вінер, університет Джонса Хопкінса
Родини та окремі особи, які не можуть дозволити щомісячні виплати страхових внесків отримуватимуть субсидії від уряду, а малі підприємці отримуватимуть податкові кредити за надання медичної страховки працівникам.

Противники реформи кажуть - уряд не має робити медичне страхування обов'язковим і додають, що через реформу вартість медичних послуг зросте

"У нас більше ніколи не буде збалансованого бюджету, бо медична реформа Обами це просто крах бюджету!", - каже конгресмен-республіканець Пол Раян.

Більш помірковані критики зауважують, що реформа не вирішить існуючих проблем американської системи охорони здоров'я. Прихильники ж переконані, що реформа охорони здоровя у США крайньо необхідна і зміни які введені в дію сьогодні мусять стати її початком.

XS
SM
MD
LG