Спеціальні потреби

В Україні різко зросла кількість загиблих, подвоїлася кількість вбитих дітей через російські бомбардування - ООН


На фото - акція пам'яті вбитих Росією українських дітей у м. Порту, Португалія. AP Photo/Armando Franca
На фото - акція пам'яті вбитих Росією українських дітей у м. Порту, Португалія. AP Photo/Armando Franca

У березні суттєво зросла кількість вбитих російськими бомбардуваннями українців. Як повідомляє британська розвідка з посиланням на дані моніторингової групи ООН, посилення Росією ударів по Україні призвело до зростання кількості загиблих українських мирних жителів за останні місяці.

У березні в Україні російські атаки вбили понад 50 дітей, що вдвічі більше за попередній місяць.

За даними ООН, загалом у березні в Україні загинуло або було поранено 604 цивільних.

Цей показник на 20% перевищує лютневий.

“Ці смерті пов'язані використанням ракет і боєприпасів по всій території України та посиленням бомбардувань на лінії фронту”, – інформує Міністерство оборони Великої Британії у мережі Х (колишній Twitter).

У звіті ООН наголошується на збільшенні скоординованих ударів по критичній українській інфраструктурі, при цьому зафіксовано, що 20 об’єктів “знищено або пошкоджено”.

Дані ООН, поширені британським Міноборони фіксують з 24 лютого 2022 року в Україні загибель 31 366 цивільних осіб (включно з територіями, які контролює Росія), з них 10 810 загинули і 20 556 отримали поранення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG