Спеціальні потреби

Оглядачі звернули увагу на альянс Зеленського-Порошенка під час голосування за ринок землі


Голосування за відкриття ринку землі в Україні може вказувати на формування у Верховній Раді нової коаліції. На це звертають увагу економіст, член наглядової ради "Укрзалізниці" Андерс Аслунд та оглядач Тарас Кузьо.

Як відомо напередодні Верховна Рада України ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Його ухвалення було однією з вимог Міжнародного валютного фонду.

Як відзначає видання "Європейська правда", фракція "Слуга народу" підтримала закон 206 голосами, "Європейська солідарність" – 23, "Голос" – 13, "Довіра" – 12, "Позафракційні" – 5, ОПЗЖ – 0, "Батьківщина" – 0, "За майбутнє" – 0.

"Чи це сигналізує про наявність нового альянсу Зеленского-Порошенка-Вакарчука проти ОПЗЖ, Коломойського та "Батьківщини" Тимошенко? Поки це не очевидно, але це велика різниця у порівнянні з голосуванням 5-го березня за відставку генпрокурора Рябошапки (підтриманої партією Зеленського та ОПЗЖ)", - пише з приводу голосування у раді Аслунд.

Для порівняння Тарас Кузьо, коментуючи голосування 4 фракцій Ради у понеділок, пише про "про-європейську конституційну більшість" у Раді.

У вівторок посольство США в Україні привітало голосування за земельну реформу у Верховній Раді.

Дивіться також: Якої допомоги Україні чекати від ЄС, США та Канади у боротьбі зі поширенням КОВІДу-19

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG