Спеціальні потреби

Повстанці встановили контроль над резиденцією президента Ємену


Президент Ємену Абд Раббо Мансур Гаді
Президент Ємену Абд Раббо Мансур Гаді

У Сані шиїтські повстанці Хутхі замінили охоронців резиденції президента Ємену Абд Раббо Мансура Гаді, збільшуючи свій контроль над столицею країни.

Повстанці зайняли позиції в середу, наступного дня після сутичок з єменськими силами безпеки в Сані. Повідомляється, що Гаді перебуває у своїй резиденції.

Лідер повстанців Абдель Малік аль-Хутхі заявив у телевізійній промові у вівторок ввечері, що його угруповання хоче покласти край тому, що він назвав «корупцією і тоталітаризмом» у Ємені. Проте він не закликав до усунення уряду, але попередив, що дальші заходи проти нього можливі.

З інших подій… органи влади в південноєменському місті Аден закрили там в середу аеропорт, кажучи, що цей крок був протестом у зв’язку з атаками проти влади Гаді і суверенітету країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG