Спеціальні потреби

Повстанці атакують президентський комплекс у Ємені


Імовірний бойовик аль-Кайди в Ємені
Імовірний бойовик аль-Кайди в Ємені

Зі столиці Ємену Сани повідомляють, що шиїтське екстремістське угруповання атакувало президентський комплекс.

Раніше у вівторок повстанське угруповання, відоме як Хутхі, заявило, що воно веде переговори з метою закінчення протистояння після того, як протягом ночі бойовики оточили резиденцію прем’єр-мінінстра.

В суботу Хутхі викрало керівника адміністрації прем’єр-міністра Абеда Раббо Мансура. Уряд намагається опрацювати проект нової конституції.

Сили Хутхі, які вимагають більшої автономії для шиїтської меншини в Ємені, захопили столицю у вересні минулого року і пізніше підписали угоду, яка передбачала створення нового уряду. Проте хвиля насильства продовжувалась.

Ємен переживає внутрішні конфлікти. Рух Хутхі поширився поза традиційний район повстання на півночі країни, сепаратисти продовжують висувати свої вимоги на півдні, а угруповання аль-Кайда на Аравійському півострові бере на себе відповідальність за атаки як в країні, так поза її кордонами. Останнім таким інцидентом була атака на редакцію сатиричного журналу в Парижі Charlie Hebdo.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG