Спеціальні потреби

Демонстранти штурмували посольство США в Ємені


На Близькому Сході, акції протесту проти США поширились на Ємен.

Сотні демонстрантів, розлючених знятим у США антиісламським фільмом, штурмували американське посольство в столиці Ємену місті Сана у четвер 13 вересня.

Протестувальники зірвали вивіску на фасаді дипмісії, підпалили низку дипломатичних автомобілів і спалили американський прапор. У намаганнях розігнати натовп, який прорвався на територію важко укріпленого комплексу, сили безпеки застосовували водомети і стріляли в повітря.

Силам безпеки вдалося відновити контроль над будівлею посольства, однак демонстранти і далі перебувають поблизу. За повідомленнями, деякі люди були поранені.

У Ємені діє активне відділення терористичної мережі аль-Кайда. США являються головним іноземним спонсором антитерористичної кампанії, яку веде влада Ємену.

У вівторок у Лівії натовп штурмував консульство США у Бенгазі, в результаті чого загинули американський посол Кристофер Стівенс і троє працівників. Як вважають, Стівенс загинув через отруєння димом. Дипломатичні представники стали жертвами протестів у зв’язку з показом в інтернеті фільму американського виробництва про пророка Мухаммеда, сприйнятого багатьма мусульманами як образу ісламу.

Тим часом, акції протесту продовжуються сьогодні біля посольства США у Каїрі. Президент Єгипту Мохаммед Мурсі, який перебуває з офіційним візитом у Брюсселі, засудив як «атаки» на мусульманського пророка Мухамедда у знятому у США фільмі, так і насильство, яке спалахнуло в Каїрі. Він пообіцяв захищати іноземців, які перебувають у Єгипті.

Президент Барак Обама розпорядився посилити охорону дипломатичних представництв США у всьому світі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG