Спеціальні потреби

Червоний Хрест надіслав екстрену допомогу до охопленого конфліктом Ємену


Після рейду саудівських літаків на столицю Ємену Сану
Після рейду саудівських літаків на столицю Ємену Сану

Міжнародний Червоний Хрест повідомив про першу поставку екстреної медичної допомоги до Ємену.

Згідно з представницею Міжнародного комітету Червоного Хреста, транспортний літак прибув до столиці Ємену Сани в п’ятницю із понад 16 тонами медичної допомоги.

Червоний Хрест та інші благодійні організаціі вже протягом кількох тижнів намагаються доставити допомогу до країни, де повстанці хуті ведуть бої з військами, що підтримують президента країни.

Коаліційні сили, які підтримують президента, очолює Саудівська Аравія. Літаки коаліційних сил уже протягом двох тижнів атакують райони, контрольовані повстанцями хуті. І хоча хуті переважно суніти, вони, як вважається, мають підтримку шиїтського Ірану.

Тимчасом парламент Пакистану – населення якого переважно суніти, у п’ятницю виніс рішення, щоб не приєднуватися до коаліції. Замість цього законодавці одностайно підтримали резолюцію, яка закликає до врегулювання конфлікту шляхом переговорів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG