Спеціальні потреби

У Ємені тривають напади на антиурядових демонстрантів


Протести у Ємені
Протести у Ємені

Сотні студентів рушили ходою від місцевого університету до центру столиці коли спалахнули сутички, у результаті яких чотири людини отримали поранення.

Єменські сили безпеки намагалися не допустити зіткнень протиборчих груп. Деяким студентам був заблокований вихід з території університету і поліцейські стріляли у повітр’я, проте їм не вдалося розборонити мітингувальників.

Студенти поклялися далі продовжувати свою кампанію маршів з університету з вимогою усунення авторитарного президента Алі Абдалли Салеха. Під впливом подій у Єгипті, противники Салеха розпочали свої щоденні демонстрації минулої п’ятниці після відставки президента Госні Мубарака. Одначе, прихильники Салеха влаштовують свої власні мітинги щодня, що призводить до частих сутичок з демонстрантами.

Ємен одна з найбідніших у світі країн. Вона охоплена численними внутрішніми конфліктами, до яких причетні південні сепаратисти, північні бойовики та аль-кайдівці.

Намагаючись заспокоїти своїх критиків, президнент Салех оголосив, що він не балотуватиметься у президенти коли його теперішній термін закінчиться у 2013 році. Салех перебуває при владі у Ємені з 1978

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG