Спеціальні потреби

Сполучені Штати засуджують WikiLeaks за виявлення секретної інформації


Державний секретар США Гілларі Клінтон.
Державний секретар США Гілларі Клінтон.

Сполучені Штати засуджують веб-сайт WikiLeaks за оприлюднення понад чверті мільйона конфіденційних дипломатичних документів.

Державний секретар США Гілларі Клінтон назвала витік секретної інфомації атакою на інтереси американської закордонної політики і міжнародної спільноти. Вона заявила, що Сполучені Штати вдаються до рішучих кроків, щоб притягнути до відповідальності осіб, які викрали секретну інформацію і зроблять все можливе, щоб подібні випадки ніколи не повторились.

Пані Клінтон заявила, що оприлюднення сайтом WikiLeaks таємної інформації наражає на небезпеку життя людей про яких в них згадується, загрожує національній безпеці ккраїни і підриває американські дипломатичні зусилля спрямовані на співпрацю з іншими країнами задля вирішення спільних проблем. Держсекретар США наголосила, що американська політика загально визнана і не зводиться лише до інформації в дипломатичних каблограмах, опублікованих на веб-сайті WikiLeaks.

Тимчасом у інформаційних повідомленнях згадують, що Вашингтон в офіційних депешах просив американських дипломатів роздобути персональні відомості про посадовців ООН, зокрема, номери їхніх кредитних карток і якими авіалініями вони найчастіше користуються. Крім цього, їх нібито просили роздобути дані про ДНК, райдужну оболонку ока та іншу інформацію про деяких закордонних посадовців особливого зацікавлення.

Речник Білого дому Роберт Гібс заявив, що особи причетні до викрадення і розповсюдження секретної інформації – злочинці. Міністр юстиції США Ерік Голдер повідомив, що вже ведеться кримінальне розслідування у справі оприлюднення таємних дипломатичних документів на сайті WikiLeaks.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG