Спеціальні потреби

Палата представників засудила порушення суверенітету України Росією


Стені Гоєр
Стені Гоєр
Палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів ухвалила резолюцію, що засуджує порушення суверенітету України російськими збройними силами і закликала до розміщення міжнародних спостерігачів в Криму та інших регіонах України.

Резолюцію підтримали 403 конгресмени, 6 проголосували проти. Таким чином, республіканці і демократи об'єдналися, щоб надіслати сигнал Москві.

Проявивши рідкісну єдність, Палата представників винесла вже друге рішення за останні кілька днів, яке має стати свідченням солідарності з народом України. Минулого тижня конгресмени ухвалили законопроект про виділення допомоги новому українському уряду у вигляді кредитних гарантій на суму в мільярд доларів.

Сенат також розглядає питання про виділення пакету допомоги Україні, але поки що не виніс його на голосування. Тимчасовий уряд України звернувся за підтримкою до Сполучених Штатів і Великобританії.

Партійний організатор демократів у Палаті представників, Стені Гоєр, заявив, що ухвалена у вівторок резолюція демонструє американську позицію з питання про російське вторгнення в Україну.

«Народ України, який хоче побудувати майбутнє, що базується на демократію та свободі, почує нас і стане міцнішим завдяки нашій підтримці», - заявив він.

В умовах, коли дипломатичні зусилля врегулювати кризу зайшли в глухий кут, деякі провідні діячі Республіканської партії закликають США прискорити експорт природного газу, оскільки Україна і низка європейських країн залежать від російських поставок енергоносіїв.

«Америка повинна скористатися цією можливістю, щоб розширити виробництво і експорт енергії і надіслати виразний сигнал Україні, Росії та нашим союзникам, що Америка не дозволить Росії використовувати свої енергоресурси для залякування світу», - заявив конгресмен-республіканець Лук Мессер.

У середу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідає Білий дім і побуває в Конгресі, де зустрінеться з головою комітету Сенату з міжнародних відносин Робертом Менендесом і членами комітету.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG