Спеціальні потреби

Британська поліція затримала особу, причетну до справи Сноудена


Давід Міранда (зліва), Ґленн Ґрінволд (справа)
Давід Міранда (зліва), Ґленн Ґрінволд (справа)
Британські органи влади опинилися в понеділок перед проблемою після того, як вони застосували повноваження, що стосуються боротьби з тероризмом, коли затримали бразильського партнера журналіста, який оприлюднив інформацію, виявлену колишнім службовцем Агентства національної безпеки США Едвардом Сноуденом.

Давіда Міранду – який живе з американським журналістом Ґленном Ґрінволдом з газети «Ґардіан» – тримали в неділю протягом майже дев’яти годин, коли він проходив через лондонський аеропорт Гітроу в дорозі додому з Берліна до Ріо-де-Жанейро.

Ґрінволд заявив, що Міранді відмовлено у доступі до адвоката і що офіційні особи конфіскували всі його електронні медіа – включно з мобільним телефоном, дисками та закодованими засобами зберігання інформації, що стосуються веденого Ґрінволдом розслідування щодо програми спостереження, яку веде американський уряд.

Британський адвокат Кіт Вез заявив, що він звернувся до поліції з вимогою з’ясування справи. Він сказав, що це було «чимось незвичайним», що поліція знала, що Міранда був партнером Ґрінволда і що органи влади спостерігали за партнерами осіб, які причетні до виявлень Едвардом Сноуденом засекреченої інформації.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG