Спеціальні потреби

У США затримано чоловіка, підозрюваного у підготовці теракту


У середу, 17 жовтня, при спробі детонувати бомбу біля будівлі Федерального резервного банку в Манхеттені був заарештований 21-річний громадянин Бангладеш Казі Мохаммад Резванул Ахсан Нафіс. Про це повідомила федеральний прокурор Східного округу Нью-Йорка Лоретта Лінч.

Підозрюваному будуть пред'явлені звинувачення в спробі використання зброї масового ураження, а також у спробі надання матеріальної підтримки угрупованню аль-Кайда. Якщо його буде визнано винним, Нафісу загрожує довічне тюремне ув'язнення.

У середу ввечері федеральний суддя ухвалив рішення утримувати підозрюваного під вартою без можливості звільнення під заставу.

Арешт Нафиса став результатом операції ФБР, представники якого повідомили, що вибуховий пристрій насправді був муляжем бомби та не становив загрози. У ФБР підкреслили, що план щодо вибуху бомби біля будівлі Федерального резерву перебував під контролем оперативних агентів.

За даними федеральної прокуратури, Нафіс, який стверджував, що мав зв'язки з аль-Каїдою на батьківщині, прибув до Сполучених Штатів в січні 2012 року за студентською візою з метою здійснення теракту на американській землі. Він активно шукав контакти з агентами аль-Кайди в США, які б допомогли йому здійснити свої плани і намагався сформувати тут терористичний осередок. Між тим, серед тих, хто був завербований ним, виявився таємний інформатор ФБР.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG