Спеціальні потреби

США і Південна Корея підписали план спільних військових дій


Представники Міністерства оборони Південної Кореї оголосили про досягнення домовленості з США, яка передбачає більшу роль американських військовослужбовців у протистоянні будь-яким провокаціям з боку Північної Кореї.

«План спільних дій на випадок провокацій» підписали у п’ятницю голова Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил Південної Кореї і командуючий військами США у Південній Кореї генерал Джеймс Терман.

Домовленість передбачає надання американськими військами допомоги південнокорейським солдатам у відплатних діях за будь-які військові провокації з боку КНДР.

Досі, південнокорейські війська були відповідальними за будь-які військові дії проти Північної Кореї. Лише повномасштабна війна передбачала можливу участь військовослужбовців США.

Нова домовленість, без сумніву, викличе гостру реакцію в Пхеньяна, який постійно звинувачує Вашингтон і Сеул у планах вторгнутися на територію КНДР.

Після потоплення південнокорейського військового корабля «Чхонан» у 2010 році, відповідальність за що покладають на КНДР, і обстріл південнокорейського острова у результаті чого загинуло двоє цивільних осіб, Сеул пообіцяв обороняти себе відплатними діями проти джерела будь-якої атаки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG