Спеціальні потреби

США і Південна Корея почали спільні військові навчання


США і Південна Корея розпочали спільні щорічні військові навчання «Ключова рішучість», незважаючи на погрози з боку Північної Кореї розірвати угоду про припинення вогню, чинну з моменту закінчення Корейської війни.

Пхеньян також пригрозив завдати ядерного удару по Сполучених Штатах, але аналітики не вірять, що КНДР сьогодні має здатність здійснити таку атаку.

У відповідь на початок навчань, КНДР в понеділок, за ознаками, виконала одну зі своїх погроз і відключила лінію екстреного зв'язку між Пхеньяном і Сеулом. Дві спроби Сеула нав’язати телефонний зв’язок у понеділок виявилися безуспішними.

Маневри, які цього року триватимуть до 21 березня, проходять після проведення Північною Кореєю в лютому третього ядерного випробування. У зв'язку з цим випробуванням Рада Безпеки ООН ввела нові санкції проти Пхеньяна.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG