Спеціальні потреби

Сюзан Райс не стане державним секретарем США


Голова постійного представництва США в ООН Сюзан Райс звернулася до президента Обами з проханням не розглядати її кандидатури для призначення на посаду державного секретаря. Гілларі Клінтон, як відомо, йде у відставку.

У своєму листі Райс повідомила, що для неї було б великою честю бути висунутою на цю посаду, яка, однак, на її думку, стала політизованою.

У зробленій в четвер заяві, президент Обама повідомив, що погодився з рішенням Сюзан Райс. Він зазначив, що Райс буде продовжувати працювати на посаді постійного представника США в ООН, і залишатиметься одним з ключових членів його кабінету.

Райс очолювала список потенційних кандидатів на пост держсекретаря до тих пір, поки на неї не обрушився шквал критики за те, як вона розцінила хід подій 11 вересня коли було скоєно напад на американське консульство в лівійському місті Бенгазі. Тоді загинули четверо американців, в тому числі посол США Кристофер Стівенс.

Законодавці-республіканці звинуватили Райс в тому, що вона невірно тлумачила отримані розвіддані про те, хто спланував і здійснив цей напад. Відразу після інциденту Райс заявила, що ця трагедія була результатом спонтанної акції протесту проти появи у США відеоролика, що ображає іслам.

Згодом виявилося, що напад був організований однією з терористичних груп.

Сенатор Джон Маккейн - один з найжорсткіших критиків Райс, - звинуватив її в некомпетентності і заявив, що зробить все можливе, щоб перешкодити її призначенню на посаду держсекретаря.

Тепер, основним претендентом на пост держсекретаря став сенатор Джон Керрі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG