Спеціальні потреби

ЦРУ намагалося врятувати дипломатів під час атаки в Бенгазі


Представники американської розвідки оприлюднили докладний часовий графік нападу на посольство США в лівійському місті Бенгазі 11 вересня у відповідь на звинувачення в тому, що ЦРУ не доклало достатніх зусиль для відбиття цієї атаки. В результаті нападу був убитий посол США в Лівії Крістофер Стівенс і ще троє американців.

Виступаючи на умовах анонімності, високопоставлені співробітники розвідки сказали журналістам, що ЦРУ направило рятувальний загін з найближчої бази протягом 25 хвилин після моменту отримання повідомлення про напад.

Проте вони відзначили, що загін з шести чоловік прибув на місце нападу через 25 хвилин після відбуття з бази. Затримка, за словами цих співробітників, сталася внаслідок невдалої спроби заручитися допомогою лівійських воєнізованих угруповань, що володіли важкою зброєю, а також тому, що загін було піддано артилерійському обстрілу на підходах до консульства.

Повідомляється, що команда ЦРУ перебувала в консульстві протягом години, після чого покинула приміщення з усіма американцями, за винятком вбитого посла, тіло якого відправили до найближчої лікарні.

Раніше ЦРУ спростувало недавні повідомлення телеканалу Fox News та інших ЗМІ, згідно з якими офіцерам ЦРУ було наказано «залишатися на місці», коли вони хотіли відправитися з сусідньої бази до консульства для відбиття атаки.

ЦРУ перебувало під зростаючим тиском розкрити детальнішу інформацію про облогу консульства, яка тривала всю ніч. Події в Бенгазі 11 вересня також стало важливим питання у президентських виборах в США.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG