Спеціальні потреби

Клінтон висловила співчуття з приводу загибелі посла США у Лівії


У середу вранці держсекретар США Гілларі Клінтон виступила з офіційною заявою щодо трагічної смерті американських дипломатів у Лівії:

«Ми з глибоким сумом прийняли звістку про загибель чотирьох американських співробітників у Бенгазі. Серед них були посол США в Лівії Кристофер Стівенс, співробітник інформаційної служби зовнішньополітичного відомства Шон Сміт, та двоє інших осіб. Наші серця разом з їхніми сім’ями та колегами».

Посол Стівенс 21 рік пропрацював у дипломатичній службі, помер минулої ночі від травм, завданих під час нападу на дипломатичне відомство США у Бенгазі.

«Я мала честь прийняти присягу Криса на його пост у Лівії лише кілька місяців тому. Він красномовно говорив про свою відданість службі, дипломатії і лівійському народу. За останніх два десятиліття Крис працював над зміцненням зв’язків США з країнами Близького Сходу, Північної Африки. Свою кар’єру він почав волонтером Корпусу миру в Марокко. Під час конфлікту в Лівії Крис був одним з перших американців, які відправились у Бенгазі. Він ризикував своїм життям, щоб подати лівійському народу руку допомоги у закладенні фундаменту для нової, вільної нації. Крис був відданим просуванню американських цінностей та інтересів, навіть якщо це означало ризикувати своїм життям», – зазначила Гілларі Клінтон.

Серед інших загиблих – Шон Сміт, який був зразковим чоловіком та батьком двох дітей. Шон Сміт приєднався до Департаменту десять років тому. До прибуття в Бенгазі, він служив у Багдаді, Преторії, Монреалі, і зовсім недавно в Гаазі.

«Ми засуджуємо цей насильницький напад, який забрав життя наших громадян, що допомагали лівійському народові досягти кращого майбутнього. Американські дипломати та експерти у сфері розвитку щодня стоять на передовій задля нашої країни. Ми пишаємося службою кожного з них», – йдеться у заяві держсекретаря США.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG