Спеціальні потреби

Лівія: атака на консульство США була «заздалегідь запланованим терористичним актом»


Libya
Libya
Президент Лівії Мухаммед аль-Макріф заявив, що атака, в результаті якої загинув посол США та троє інших американців у консульстві в Бенгазі, була «заздалегідь запланованим терористичним актом».

В інтерв’ю компанії NBC News президент аль-Макріф сказав, що атака не мала нічого спільного з протестами проти антиісламського відео.

Американські офіційні особи раніше також назвали атаку актом тероризму. Атака сталася у роковини атак 11 вересня 2001 року проти Сполучених Штатів.

Проте атака в Бенгазі збіглася в часі з протестами багатьох тисяч мусульман проти антиісламського відео, виготовленого у США.

У промові на форумі Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку президент Барак Обама назвав відео «непродуманим» і «огидним». Проте він додав, що ніяке відео не виправдовує атак на дипломатичне представництво.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG