Спеціальні потреби

Урядові сили наступають на позиції прихильників Каддафі у місті Сірт


Гілларі Клінтон і Мустафа Абдель Джаліль
Гілларі Клінтон і Мустафа Абдель Джаліль

У лівійському місті Сірт точаться запеклі бої між силами нового уряду і прихильниками колишнього лідера Муаммара Каддафі. Урядові солдати кажуть, що вони наступають на дедалі меншу територію, що залишається ще під контролем прихильників Каддафі.

Бойовики Національної перехідної ради заявили у середу, що вони загнали прихильників Каддафі до частини одного району, але що вони натрапляють на запеклий опір.

У вівторок державний секретар США Гіллари Клінтон відвідала Лівію і мала зустріч з новими правителями країни.

Під час відвідин вона обіцяла мільйони доларів на нову допомогу на навчальні програми і медичну допомогу для поранених бойовиків. Вона також сказала, що більше грошей буде призначено на забезпечення арсеналів зброї з часів правління Каддафі та знищення запасів хімічної зброї.

Американські офіційні особи кажуть, що з часу початку конфлікту Лівія вже отримала допомогу на суму 135 мільйонів доларів. Пані Клінтон продовжує відвідини країн регіону. Її наступна зупинка – Оман.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG