Спеціальні потреби

Без України, «кремлівський блок» народиться мертвим – Wall Street Journal


Володимир Путін – людина, що стоїть за ескалацією політичної кризи в Україні, переконані провідні американські газети.

Російський президент Володимир Путін, мабуть буде задоволений, припускає газета The Washington Post. Він спонукав Януковича не йти на компроміс з опозицією, яку називає результатом роботи західних спецслужб, розповідає впливова газета у своїй редакційній статті. Три місяці кризи засвідчили, що Путін навряд чи переможе. Забагато українців готові покласти своє життя на захист суверенітету власної країни, підсумовує Washington Post.

В Україні вибухнув кривавий протест – передова газети Wall Street Journal, яка присвятила подіям в Україні відразу дві аналітичні статті. Для Путіна доля України є життєво важливою для його планів поновити російську могутність у світі, шляхом створення блоку колишніх радянських країн під проводом Москви, пише газета. Без України, «кремлівський блок» народиться мертвим, підсумовує Wall Street Journal.

Події в Україні і на передовій газети The New York Times. Пан Янукович неодноразово обіцяв не вдаватися до застосування сили проти демонстрантів, нагадує часопис. Але після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі явно змінив свою думку. Сутички почалися через день після того, як Росія поновила фінансову допомогу уряду Януковича, вказують автори статті.

Україна, наближена до Європи, покладе край мріям Путіна поновити Радянську Імперію, пише для журналу Forbes професор економіки Стенфордського університету Пол Ґреґорі. Українські повстанці борються без підтримки союзників. Тоді, як Путін надає гроші та знижує ціни на енергоресурси. Захід не дає грошей, аргументуючи тим, що цивілізовані країни не починають торгівлю у таких питаннях, розповідає професор читачам журналу. А Путін, пояснює Пол Ґреґорі, розуміє, що у вуличному бою людина з кастетом перемагає джентльмена, що наполягає боротися за правилами.
  • 16x9 Image

    Зореслав Байдюк

    Зайнявся журналістикою у вісім років, коли почав друкувати домашню газету "Україна", в який висміював рідних. Оскільки не всім це подобалося, початкову видавничу діяльність довелося припинити після другого номеру. Потім була газета класу, в якій критикував однокласників, що теж було далеко не всім до вподоби.

    Професійно зайнявся телевізійною журналістикою у 19 років, ще навчаючись на другому курсі інституту журналістики.  До того, як у 2000-му році приєднався до "Голосу Америки", працював у теле-, радіо- та друкованих ЗМІ, як в Україні, так і у США.  На "Голосі Америки" працював радіорепортером, продюсером, редактором та ведучим. З розширенням телебачення, у 2004 році повернувся до улюбленої справи – телевізійної журналістики. З відеокамерою об’їздив практично всі великі поселення українців у США. Висвітлював генеральні асамблеї ООН, саміти НАТО, з’їзди демократичної партії США. Коли "Голос Америки" запустив проект «Час-Тайм», був постійним ведучим програми.  Сьогодні ведучий тижневика «Вікно в Америку», першої телевізійної програми усього "Голосу Америки".

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG