Спеціальні потреби

Більшість в олімпійській збірній США складають жінки


Завдяки "Положенню номер 9" , жінки-спортсменки отримали рівні з чоловіками можливості.
Вперше за всю історію олімпійських ігор, кількість жінок-атлетів в американській збірній перевищила кількість чоловіків. Багато хто погоджується, що це сталося через дію протягом останніх чотирьох десятиліть закону, відомого під назвою Положення Номер 9, який гарантує не лише рівні можливості у великому спорті для жінок та чоловіків, але і фінансову підтримку.

У цьогорічній олімпійські збірній США, на вісім жінок більше, ніж чоловіків. Символічно, що саме цього року виповнилось сорок років з часу введення в дію Положення номер 9. Завдяки цьому закону, жінки-спортсменки отримали рівні з чоловіками можливості. Член цьогорічної олімпійської збірної Голлі Менґолд каже, що закон змінив все її життя.

"Якщо б я професійно не займалася важкою атлетикою, я навіть не знаю, що б робила. Для мене це велика честь мати шанс слідувати шляхом, прокладеним жінками до мене", - каже спортсменка.

Свого часу Менґолд і сама зробила прорив для жінок у спорті, ставши першою жінкою у шкільній команді з американського футболу в своєму рідному Огайо. Вона каже, саме той досвід і привів її до спорту, яким вона займається професійно сьогодні.

"Мій тренер сказав: «Як для жінки, ти дуже сильна. Я це сприйняла як комплімент. Хоча я майже певна, що насправді він хотів мене образити. Ось це і підштовхнуло мене займатися важкою атлетикою", - розповідає Голлі.

Пробиватися на цьому шляху було важко. З вагою у майже 160 кілограмів, Менґолд - нетипова олімпійська атлетка.

Водночас Менґолд доводиться підтримувати родинну репутацію.Її брат Нік Менґолд грає у команді з американського футболу «Нью-Йорк Джетс».

"Знаєте, класно мати можливість сказати – це мій родич. Але з іншого боку важко постійно конкурувати з братом чи сестрою. Я завжди думаю про Ніка але ніколи не була в його тіні. Насправді, він певним чином, відкривав спортивний шлях і для мене", - каже важкоатлетка.

"Люди протягом всієї моєї кар’єри – а це поки що чотири роки - постійно мені казали, що мій час настане у 2016 році", - додає вона.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG