Спеціальні потреби

США на шляху до нормалізації відносин з Кубою


Не всі у США хочуть дружити із Кубою
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:33 0:00

Не всі у США хочуть дружити із Кубою

Президент Обама заявив, що Сполучені Штати «рішуче підтримуватимуть» свободу кубинського народу. Таку заяву він зробив після повідомлення про заходи в напрямку нормалізації відносин з Кубою і відкриття американського посольства на цій острівній країні.

В інтерв’ю на програмі ABC News Обама заявив, що в телефонній розмові з кубинським лідером Раулем Кастро в середу він сказав йому, що США сприятимуть демократії і правам людини.

Обама сказав, що він не сподівається, що Кастро відразу змінить своє правління, але що зміни на Кубі, імовірно, сприятимуть кращим відносинам у майбутньому. Він також підкреслив важливість мати дипломатичну присутність на Кубі, додаючи, що США є в кращій позиції мати вплив на країни з однопартійною системою, коли мають там свого посла.

Повідомляючи раніше з Білого дому про угоду, президент Обама сказав, що «вже час на новий підхід» у відносинах з Кубою і що 50-річна ізоляція не спрацювала».

У той самийй час також Кастро зробив повідомлення у Гавані, в якому сказав, що Обама «заслуговує на пошану і визнання з боку нашого народу».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG