Спеціальні потреби

Росія намагається кинути тінь на Резолюцію Генасамблеї ООН по Україні


Голосування ООН
Голосування ООН
Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо України. За проголосували 100 країн; проти висловились 11, і 58 - утримались. При цьому від участі у голосуванні утримались більшість країн Африки.

Проти голосували : Зімбабве, Венесуела, Сирія, Куба, Нікарагуа, Судан, Білорусь, Вірменія, Росія, Північна Корея, Болівія.

З повним звітом про голосування можна ознайомитись тут.

Таким чином більшістю голосів було ухвалено документ, який - серед іншого "підкреслив, що референдум проведений у Криму та місті Севастополь 16-го березня позбавлений легітимності і не може бути основою для будь-яких змін статусу Автономною Республіки Крим, чи міста Севастополь".

Резолюція Генеральної Асамблеї ООН "закликає всі країни, міжнародні організації та спеціалізовані агенції не визнавати будь-які зміни у статусі АРК та міста Севастополь на основі згаданого вище референдуму, та утриматись від будь-яких дій, які можна витлумачити, як визнання такого зміненого статусу".

Документ також закликає всі сторони прагнути мирного вирішення ситуації в Україні через прямий політичний діалог, проявляти стриманість, утриматись від одноосібних дій та риторики, яка нагнітає напругу, та повністю підтримати міжнародні посередницькі зусилля.

Резолюція підтвердила відданість ООН суверенітету, політичній незалежності, єдності та територіальній єдності України в її визнаних на міжнародному рівні кордонах.

Результат голосування привітав міністр закордонних справ України Андрій Дещиця.

"100 голосів на підтримку! 100 відсотків підтримки Україні! Дякуємо вам!", - написав Дещиця.

Посланець США в ООН Саманта Пауер також відзначила, що "Сьогоднішня резолюція ООН чітко показала : світ не сприйме незаконну анексацію Криму Росією".

Результат голосування привітала президент Литви, Далія Грібаускайте.

Натомість МЗС Росії назвав рішення Генеральної Асамблеї ООН "заполітизованим" та "конфронтаційним".

Раніше, у ході виступу перед голосуванням у Генасамблеї ООН представник Росії В.І. Чуркін заявляв, що "У Києві перестала існувати легітимна влада. Насильство стало нормою політичного життя".

Видання "Взгляд", яке пов'язують із Кремлем пішло далі у тлумаченні результатів голосування у Генасамблеї ООН.

"Ось таке тратування здається вірнішим : Голосувати за антиросійську резолюцію ГА ООН відмовились 99 з 199 країн", - вважають журналісти видання.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG