Спеціальні потреби

Північна Корея піддала США гострій критиці


Північна Корея з обуренням відреагувала на проведення у п’ятницю спільних американсько-південнокорейських військових навчань, і засудила використання у маневрах її державного прапора.

До участі в навчаннях було залучено понад дві тисячі американських та південнокорейських військовослужбовців, винищувачі, вертольоти вогневої підтримки і танки.

Тема навчань - упередження і відбиття будь-яких зовнішніх загроз і нападів. Навчання були приурочені до 62 річниці початку Корейської війни 25 червня 1950 року.

Вперше у таких навчаннях з бойовими стрільбами використано в якості мішеней великого розміру державний прапор Північної Кореї.

У виданій у неділю заяві, державне агентство новин Північної Кореї назвало такий крок надзвичайно серйозною військовою дією і політично вмотивованою провокацією.

У заяві покладено відповідальність на США за започаткування війни і висловлено намір Пхеньяна надалі розбудовувати свої збройні сили.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG