Спеціальні потреби

Вийде книжка про знищення лідера аль-Кайди Осаму бін Ладена


Службовець американської спеціальної військової частини, яка знищила лідера терористичного угруповання Осаму бін Ладена, написав книжку про місію, що викликало занепокоєння серед офіційних осіб щодо можливості витоку таємної інформації.

Американський видавець книжки Дуттон заявив, що автором книжки є член «морських котиків», відомий під псевдонімом Марк Овен, який писав у співпраці з журналістом Кевіном Морером. За посередництвом видавництва Дуттон автор зробив заяву, в якій сказав, що вже час сказати всю правду про торішній рейд на схованку в Пакистані, в результаті якого знищено лідера терористичного угруповання аль-Кайда. Саме це угруповання відповідальне за терористичні атаки у вересні 2001 року на Нью-Йорк і Вашингтон.

Проте представники як Пентагону, так і Центрального розвідувального управління заявили, що їх установи не ознайомилися з чорновиком книжки, щоб запевнитись, що в ній не виявлено таємної інформації. Від колишніх службовців збройних сил і розвідки вимагається, щоб вони передали своїм установам будь-які праці, перед тим, як вони будуть надруковані.

Планований випуск книжки збігається в часі з критикою на адресу адміністрації президента Обами, що вона причетна до витоку таємних подробиць про рейд проти бін Ладена нібито з політичних мотивів.

Книжка з’явиться в продажу 11 вересня, в одинадцяту річницю терористичних атак на Нью-Йорк і Вашингтон. Видавцець каже, що автор книжки передасть прибутки з продажу благодійній організації, яка помагає родинам загиблих службовців американських «морських котиків».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG