Спеціальні потреби

Керрі: головним елементом переговорів з Іраном і з палестинцями є безпека Ізраїлю


Керрі (л) і Нетаньягу в Єрусалимі
Керрі (л) і Нетаньягу в Єрусалимі
Державний секретар США Джон Керрі заявив, що безпека Ізраїлю є ключовим елементом як мирних переговорів з палестинцями, так і міжнародних переговорів щодо іранської ядерної програми.

Після зустріч з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу в Єрусалимі Керрі заявив у четвер, що Сполучені Штати зроблять усе можливе для запевнення, що здатності Ірану виготовляти ядерну зброю буде «покладено край». Він додав, що як США, так і Ізраїль згідні щодо того, що метою є довготермінова і всестороння угода з Іраном.

Прем’єр-міністр Нетаньягу повторив свою опозицію до тимчасової угоди, яку минулого місяця впливові країни підписали з Іраном. Ця угода закликає Іран до припинення деяких частин процесу збагачення урану і дозволяє інспекції іранських ядерних об’єктів. Водночас країни Заходу пом’якшать санкції проти Ірану. Ізраїльський лідер хоче, щоб усі санкції залишалися без змін до часу, коли Іран дасть докази, що він не виготовляє ядерної зброї. Іран наполягає, що його програма мирного призначення.

Керрі також сказав, що безпека Ізраїлю «фундаментальна» для переговорів з палестинцями і що, на його думку, обидві сторони «роблять деякий поступ». Ізраїльські та палестинські офіційні особи заявили, що на переговорах досягнуто невеликого поступу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG