Спеціальні потреби

Фабіус: ЄС може послабити санкції проти Ірану вже в грудні


Лоран Фабіус
Лоран Фабіус
Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що Європейський Союз може зняти деякі санкції проти Ірану вже в грудні, але це ослаблення носитиме «обмежений, точковий і оборотний характер».

Фабіус заявив про це в понеділок, через день після того, як Іран і група «5+1» (п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччина) дійшли згоди про обмеження діяльності Тегерана щодо збагачення урану і про проведення додаткових інспекцій в обмін на пом’якшення деяких санкцій.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф в неділю заявив, що його уряд почне реалізацію угоди вже протягом найближчих тижнів, можливо, до кінця року. У той же час він відзначив, що неможливо виконати всі вимоги досягнутої домовленості за один день.

Він також підкреслив крихкість угоди, досягнутої між сторонами в результаті багатомісячних переговорів.

Дипломати, в тому числі державний секретар Джон Керрі, сподіваються, що подальші переговори призведуть до підписання всеосяжної угоди щодо іранської ядерної програми. Сторони надіються, що угоду буде опрацьовано протягом року.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG