Спеціальні потреби

Джон Керрі вшанував жертв тероризму в Кенії


Церемонія покладення вінка в Найробі
Церемонія покладення вінка в Найробі

В ході відвідин Кенії державний секретар США Джон Керрі вшанував жертв бомбової атаки на посольство Сполучених Штатів у Найробі в 1998 році та ряду недавніх атак. Водночас він обіцяв, що США і далі підтримуватимуть боротьбу з тероризмом.

Керрі взяв участь у церемонії покладення вінка біля меморіалу на місці, де сталася атака на посольство, кажучи, що «терористи завжди зазнають поразки» в зусиллях вселяти страх і ввести роздор між людей та що «не їм належить майбутнє».

«Так, вони можуть зруйнувати будинок, сказав Керрі. – І так, вони можуть навіть позбавити життя невинних людей, але вони не дають нікому нічого, що дійсно робить життя вартісним».

Керрі також мав зустріч у понеділок з президентом Кенії Угуру Кеньяттою для обміркування способів ефективніше ставити опір загрозі, яку становить базоване в сусідньому Сомалі екстремістське угруповання аль-Шабаб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG