Спеціальні потреби

Кенія завдала ударів по позиціях аль-Шабаб у Сомалі


Кенія поквиталась з бойовиками за різанину в університеті. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Кенія поквиталась з бойовиками за різанину в університеті. Відео

Кенійські збройні сили завдали ударів по позиціях угрупування аль-Шабаб в сусідньому Сомалі, бойовики з якого кілька днів тому вбили 148 осіб при нападі на університет на півдні Кенії.

Військові літаки в неділю обстріляли два табори в регіоні Ґедо на півдні Сомалі. Повідомлень про жертви і руйнування в результаті ударів поки що не надходило.

Угруповання аль-Шабаб останніми роками неодноразово здійснювало теракти на території Кенії і пригрозило продовжити напади, якщо кенійський уряд не виведе свої війська, які беруть участь у миротворчій операції в Сомалі.

При нападі на університет сили безпеки вели бій з бойовиками протягом 15 годин і зуміли врятувати більше 500 студентів. Самі нападники були вбиті.

Кілька кенійських газет засудили уряд за повільну, на їхню думку, реакцію на теракт. За даними французького інформагентства, силам спеціального призначення забрало сім годин, щоб добратися до місця події.

Як заявив міністр внутрішніх справ Кенії, один з чотирьох бойовиків, убитих в ході операції на території університету, був сином кенійського чиновника.

У Кенії оголошено триденну жалобу, яка розпочалася в неділю.

Президент США Барак Обама, батько якого народився і виріс в Кенії, заявив, що відчуває «жах і печаль» з приводу того, що сталося. Як повідомляють у Білому домі, президент не планує скасовувати заплановану на липень поїздку до Найробі.

XS
SM
MD
LG