Спеціальні потреби

Торговельні центри США та Канади посилили заходи безпеки через загрозу теракту


Карта, на якій показано розташування West Edmonton Mall в Канаді та Mall of America у США
Карта, на якій показано розташування West Edmonton Mall в Канаді та Mall of America у США

Два торговельні центри в США та Канаді працюють у режимі підвищених заходів безпеки у зв’язку з погрозою ісламістських бойовиків із Сомалі здійснити терористичний напад.

Торговельний центр Mall of America в Міннесоті на півночі США та Edmonton Mall в Едмонтоні, Канада заявили про посилення заходів безпеки після того, як у суботу сомалійське угруповання аль-Шабаб, пов’язане з аль-Кайдою, оприлюднило відеозапис з погрозою здійснити терористичні напади на західні торговельні центри.

Терористи заявили, що під загрозою теракту перебувають торговельні центри в США, Канаді та Великій Британії, зокрема Mall of America.

У неділю міністр внутрішньої безпеки США Дже Джонсон сказав, що влада серйозно сприймає погрозу. За його словами, світова терористична загроза набуває нових форм, і тепер терористичні угруповання «відверто закликають окремих терористів здійснювати теракти в країнах їхнього проживання».

Аль-Шабаб взяло на себе відповідальність за напад на торговельний центр у Найробі, Кенія у вересні 2013 року, внаслідок якого загинули 67 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG