Спеціальні потреби

У Сомалі затримано високопоставленого лідера терористичного угруповання аль-Шабаб


Сомалійські військовослужбовці
Сомалійські військовослужбовці

Органи влади в Сомалі повідомили про затримання одного з найбільш розшукуваних командирів терористичного угруповання аль-Шабаб Закаріє Ісмаїла Герсі. Його було затримано під час рейду в суботу вранці в містечку неподалік кордону з Угандою.

Комадувач сомалійських збройних сил у південному районі Гедо генерал Аббас Ібрагім Гуррей заявив співробітникові «Голосу Америки», що органи влади отримали інформацію від населення, що в одному з будинків перебуває імовірний член екстремістського угруповання. За повідомленням, запідозрений був арештований разом зі своїм секретарем. Генерал Гуррей сказав, що хоча Герсі мав пістолет, він не ставив опору під час рейду правоохоронців.

У червні 2012 року Сполучені Штати встановили винагороду на суму трьох мільйонів доларів за затримання Герсі, характеризуючи його як співробітника колишнього лідера аль-Шабаб Ахмеда Абді Годане.

В інтерв’ю «Голосу Америки» в суботу, вже після затримання, Герсі підтвердив, що він був членом угруповання аль-Шабаб. Він також сказав, що залишив угруповання півтора року тому після того, як виникли непорозуміння між ним і керівництвом екстремістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG