Спеціальні потреби

Серед запідозрених нападників у Кенії є норвежець сомалійського походження


Кенійські офіційні особи і засоби масової інформації повідомляють, що, як вважається, у здійсненні атаки на торговельний центр у Найробі, в результаті якого загинуло понад 60 людей, допоміг громадянин Норвегії сомалійського походження.

За повідомленням ББС, у відеозаписі з камери спостереження з торговельного центру Вестґейт Гасана Абді Дугулова опізнано як одного із кількох нападників.

Представник кенійських органів безпеки заявив інформаційному агентству АР, що один із чотирьох нападників – це норвежець сомалійського походження з подібним прізвищем.

Раніше кенійські органи влади оприлюднили прізвища чотирьох інших екстремістів, які, за їх словами, були причетні до атаки. Всі вони загинули.

Бойовики атакували фешенебельний торговельний центр 21 вересня, стратили десятки людей і розпочали протистояння із силами безпеки, яке тривало чотири дні.

Відповідальність за атаку взяло на себе сомалійське повстанське угруповання аль-Шабаб, кажучи, що атака була відплатою за те, що Кенія надіслала сили безпеки до Сомалі, щоб вбивати його бойовиків.

Угруповання аль-Шабаб веде боротьбу за встановлення в Сомалі суворих мусульманських законів шаріату. Воно також погрозило, що проведе в Кенії більше атак.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG