Спеціальні потреби

Обама ознайомиться з планами боротьби з екстремістами угруповання ІДІЛ


Високопоставлені представники збройних сил Сполучених Штатів ознайомлять президента Барака Обаму з «операційними подробицями» кампанії проти екстремістів угруповання Ісламська держава Іраку і Леванту.

Президент матиме зустріч з головою Центрального командування генералом Ллойдом Остіном для обміркування зусиль щодо створення міжнародної коаліції для досягнення встановленої мети, якою є послаблення і знищення угруповання Ісламська держава. Це угруповання вже встановило контроль над частинами Іраку і Сирії.

Міністр оборони США Чак Гейґел також бере участь в зустрічі. День раніше він заявив комісії Конгресу, що ці зусилля «складні» і вимагатимуть деякого часу. Він також підкреслив потребу мати «ефективних партнерів».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Мартін Демпсі заявив цій самій комісії, що коли американські військові радники в Іраку мали б супроводжувати іракські війська під час бойових дій, тоді він проситиме Обаму схвалити це рішення.

Президент повторно заявив, що він не надсилатиме бойових частин до Іраку.

Американські літаки вже здійснили понад 160 авіаударів проти екстремістів ІДІЛ в Іраку. Генерал Демпсі заявив у вівторок, що якщо буде збитий американський літак, то туди буде надіслано сухопутні частини, щоб знайти і врятувати пілотів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG