Спеціальні потреби

США, Євросоюз і Канада закликають Україну продовжувати антикорупційні реформи


9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

США, ЄС і Канада вітають прогрес України в боротьбі з корупцією і закликають продовжувати шлях «амбітних реформ», вказавши на це, що Україна сьогодні знаходиться на роздоріжжі між заможним майбутнім, яке ґрунтується на верховенстві права, і дорогою тривалої корупції, що є великою перешкодою соціально-економічному розвиткові країни з часу її незалежності.

Про це йдеться у спільній заяві посольств США, Канади та представництва Європейського Союзу в Україні, оприлюдненій у п’ятниці 9 грудня з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Дипломатичні представництва привітали кроки, зроблені Україною після Революції Гідності, включно з ухваленням поправок до Конституції, що стосуються судочинства та антикорупційного законодавства, створення спеціалізованих антикорупційних органів, а також успішне запровадження системи електронного декларування майна.

«Наполегливо закликаємо до проведення незалежної та достовірної перевірки поданих електронних декларацій», - зазначається у заяві.

Представники США, ЄС та Канади також закликали українську владу завершити процес утворення нового відомства з повернення активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, щоб ця установа могла розпочати свою діяльність на початку 2017 року та перейти до виконання своїх критично важливих завдань.

«Наголошуємо на важливості завершення процесу створення Державного бюро розслідувань (ДБР) у прозорий спосіб, який би забезпечив його незалежність і довіру до нього. Також закликаємо уповноважені органи влади прискорити процес створення нової фінансової поліції, яка відіграватиме вагому роль у боротьбі із корупцією», - зазначили диппредставники США, ЄС та Канади в Україні.

Вони високо оцінили рішучість та результати, які продемонстрували реформатори посеред української влади і громадянського суспільства, та запевнили їх у міцній підтримці зі свого боку.

Дивіться також: Станіслав Шушкевич про деталі підписання Біловезької угоди та майбутнє України

Станіслав Шушкевич про деталі підписання Біловезької угоди та майбутнє України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG