Спеціальні потреби

Центральний банк США обмірковує заходи на підтримку економіки


У Вашингтоні відбуваються наради службовців Центрального банку США для обміркування того, чи потрібні нові заходи для збільшення зростання економіки та скорочення рівня безробіття.

Експерти Федерального резерву обмірковують різні можливості у вівторок і середу, після чого повідомлять про заходи на підтримку економіки США, яка є найбільшою у світі. У період від квітня до червня економіка США розвивалася у темпі 1.5 %, тоді як безробіття протягом уже 41 місяця сягає понад 8%, що становить незвичайно високий рівень.

Серед американських економістів немає однозгідності щодо того, чи Центральний банк вдасться до заходів тепер, чи чекатиме вересня, після зібрання більшої кількості інформації про тенденції в економіці країні. В найближчу п’ятницю уряд оприлюднить найновіші дані про рівень безробіття і стан ринку праці у місяці липні.

Дотеперішні зусилля Ферерального резерву не змогли значно прискорити розвиток економіки з часу рецесії у 2009 році, найсерйознішого спаду економіки за останні 70 років.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG