Спеціальні потреби

Китай: відносини зі Сполученими Штатами досягли критичного пункту


Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив. що відносини між Пекіном і Вашингтоном досягли критичного пункту, щоб будувати на минулих досягненнях і відкрити нові перспективи на майбутнє.

Таку заяву було зроблено в Пекіні в понеділок з представником Ради національної безпеки Томом Данілоном, який перебуває в Китаї, щоб підготувати наступного тижня саміт між Сі Цзіньпіном і президентом Бараком Обамою у Сполучених Штатах.

Данілон заявив китайському лідеру, що саміт буде важливою нагодою для обох президентів мати всеохопну дискусію на тему американсько-китайських відносин.

Переговори відбудуться у віддаленому пустельному курортному місці Саннілендс у західному штаті Каліфорнія сьомого і восьмого червня.

Серед питань, які, імовірно, обговорюватимуться, буде напруження з приводу найновішого ядерного випробування Північною Кореєю, звинувачення на адресу КНР у кібер-шпигунстві, яке Пекін заперечує, і територіальні суперечки Китаю з Японією та іншими сусідами в Південно-Східній Азії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG