Спеціальні потреби

Перша перемога прихильників імміграційної реформи США


Юридичний комітет Сенату у вівторок схвалив законопроект про найбільшу реформу імміграційної політики США за останні 20 років, таким чином заклавши основу для його обговорення повним складом палати в червні.

13 голосами «за» при 5 голосах "проти" комітет схвалив майже 900-сторінковий документ, який відкриває 11 мільйонам нелегальних іммігрантів 13-річний шлях до отримання громадянства при одночасному зміцненні безпеки кордону з Мексикою, через який багато нелегалів проникають в США.

Президент Барак Обама привітав результати голосування. «Ніхто з членів комітету не отримав все, що вони хотіли. Не отримав і я, але, врешті-решт, заради американського народу ми повинні завершити цей процес з найкращими можливими результатами », - йдеться в заяві президента.

Перед голосуванням комітет підтримав пропозицію республіканців послабити обмеження на наймання американськими високотехнологічними компаніями кваліфікованих співробітників з таких країн, як Індія і Китай.

Безпосередньо перед голосуванням голова комітету демократ Петрік Лейгі відкликав поправку, яка давала б право американцям виступати спонсорами для видачі посвідки на проживання своїм одностатевим партнерам, які є іноземними громадянами.

Колеги Лейгі - як республіканці, так і демократи - заявили, що ця поправка може призвести до провалу законопроекту у Конгресі.

Спроба сенатора Теда Круза з Техасу виключити із законопроекту 13-річну процедуру отримання громадянства нелегалами не отримала достатньої підтримки. За проголосували лише 5 сенаторів, проти висловилися 13.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Гаррі Рід заявив, що він винесе законопроект на обговорення всього Сенату на початку червня. За деякими оцінками, дебати у цьому питанні можуть тривати місяць або навіть більше, і їх результати неможливо передбачити.

Позитивним знаком для законопроекту стала заява лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла, який сказав, що він не перешкоджатиме винесенню законопроекту на обговорення в палаті.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG