Спеціальні потреби

Гігант Apple знайомить з умовами праці на своїх китайських заводах


На заводі Apple
На заводі Apple

Технологічний гігант Apple запропонував репортерам рідкісну можливість заглянути у величезні китайські заводи, на яких виготовляють деякі із найпопулярніших у світі електронних виробів. Це сталося після повідомлень, що робітники на тих заводах працюють у вкрай несприятливих умовах.

Співробітники програми ABC Nightline відвідали завод Foxconn у Ченду. Це тайванська компанія, яка складає більшість виробів Apple.

У кількох повідомленнях минулого місяця вказувалось, що робітники на заводі отримують низьку зарплату, працюють у несприятливах та інколи нездорових умовах.

У програмі показано, як тисячі молодих працівників ручно складають iPhones, iPads та iPods, багато із яких вони не бачили і не можуть придбати у готовому вигляді. Більшість робітників заробляє лише два долари на годину і працює понад 60 годин на тиждень без додаткової зарплати за надурочні години.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG