Спеціальні потреби

США виділять Україні понад $28 млн додаткової гуманітарної допомоги


Незалежно від їх політичних симпатій нужденні українці отримають допомогу США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Незалежно від їх політичних симпатій нужденні українці отримають допомогу США. Відео

Разом з цим, гуманітарна допомога від США з моменту початку української кризи становить загалом понад 112 мільйонів доларів.

У Києві у п’ятницю перша заступниця директора Бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців і міграції Ненсі Джексон та заступник директора-розпорядника Бюро у справах демократії, розв’язання конфліктів, і гуманітарної допомоги Американської агенції з міжнародного розвитку Роберт Дженкінс оголосили, що Сполучені Штати нададуть понад 28 мільйонів додаткової американської гуманітарної допомоги, аби підтримати сотні тисяч соціально незахищених людей, потерпілих від російської агресії на сході України і російської окупації та анексії Криму.

Про це йдеться у повідомленні офісу речника Державного департаменту США у Вашингтоні.

Разом з цим оголошеним додатком, гуманітарна допомога від США з моменту початку української кризи становить загалом понад 112 мільйонів доларів.

Оголошена у п’ятницю сума включає в себе майже 17 мільйонів доларів від Американської агенції з міжнародного розвитку (USAID), 12 мільйонів з яких надані Бюро USAID із забезпечення екстреної допомоги іноземним країнам і будуть спрямовані до ЮНІСЕФ, Управління ООН з координації гуманітарних питань, а також низці міжнародних неурядових організацій, котрі допомагатимуть переміщеним сім'ям із притулком, забезпеченням водою й санітарними умовами, грошовими виплатами, а також з невеличкими проектами щодо зайнятості і заробітку, і координуватимуть гуманітарні справи та інформацію щодо них, - йдеться у повідомлення посольства США.

Решта 5 мільйонів доларів - від Офісу USAID з надання продовольства заради миру – надаються Всесвітній продовольчій програмі ООН для того, щоб задовольнити нагальні потреби у харчуванні найуразливіших груп населення серед внутрішньо переміщених осіб, репатріантів і потерпілих від конфліктів, зокрема сімей, де годувальниками є жінки, літніх людей та інвалідів.

До коштів, оголошених у п’ятницю, також належать 11 мільйонів доларів від Бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців і міграції які будуть надані Міжнародної організації з міграції, Фонду ООН з народонаселення, а також іншім міжнародним гуманітарним організаціям.

У повідомленні також зазначається, що додаткова допомога дає змогу задовольнити основні потреби тисяч незахищених людей, забезпечуючи їх необхідними медикаментами, ковдрами, предметами гігієни і продуктами харчування. Ці кошти також поліпшать доступ до послуг з охорони здоров'я і слугуватимуть ресурсами для запобігання гендерному насильству та боротьби з ним.

За найостаннішими оцінками ООН, понад 3,1 мільйона людей в Україні, в тому числі багато дітей, інвалідів та осіб похилого віку, належать до уразливих груп населення і мають потребу в їжі, воді, житлі, медичних послугах, охороні здоров'я й інших елементарних речах.

Дивіться також: Річниця депортації кримських татар: заяви та заходи у США, Канаді

Річниця депортації кримських татар: заяви та заходи у США, Канаді. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG