Спеціальні потреби

ЮНІСЕФ розпочав інформаційну кампанію для порятунку африканських дітей від голоду


Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй розпочав всесвітню кампанію у соціальних мережах, з метою поширити інформацію про проблеми Сахельського регіону у Північній Африці. Термінової продовольчої допомоги у цьому регіоні потребують мільйони людей.

Згідно з даними Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй, внаслідок триваючої посухи у Сахельському регіоні Північної Африки від голоду може загинути понад 10 мільйонів людей, серед яких один мільйон дітей. Представники ЮНІСЕФ у регіоні кажуть, що посуха викликана відсутністю опадів у 2011-му році. Вони просять світові уряди надати 120 мільйонів доларів для вирішення проблеми. Поки що вдалося зібрати лише 30 мільйонів доларів.

Зареєстрована у мережі Твіттер як # SahelNOW, ЮНІСЕФ просить користувачів Facebook, Twitter та інших соціальних медіа поширити повідомлення про цю проблему серед друзів та знайомих і допомогти таким чином зібрати необхідні кошти.

Схильний до посух Сахельський регіон простягається вздовж усієї Африки південніше пустелі Сахара. На сьогодні він проходить через вісім країн – від Сенегалу на атлантичному узбережжі до Чаду у центрі континенту.

Організація ООН з питань продовольства і сільського господарства каже, що основною причиною гуманітарної кризи в регіоні є засуха, хронічна бідність, високі ціни на продовольство та викликана конфліктами внутрішня міграція.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG