Спеціальні потреби

Україна готується до президентських виборів


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на нарадах у Харкові
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на нарадах у Харкові
Службовці українського уряду обмірковували способи закінчення політичної кризи в країні перед запланованими на наступну неділю президентськими виборами.

Виборча комісія попередила офіційних осіб, що проросійські сепаратисти у східному регіоні країни можуть перешкодити в проведенні виборів.

В суботу представники центрального уряду і регіональні лідери вже другий день поспіль вели переговори у Харкові, але після їх закінчення не було повідомлення про досягнення поступу.

Представники сепаратистських угруповань, які намагаються захопити урядові будинки на сході країни, не були запрошені на наради.

Центральна виборча комісія закликала тимчасові органи влади України вдатися до заходів для запевнення безпеки на сході країни, кажучи, що заворушення можуть запобігти майже двом мільйонам людей взяти участь у виборі нового президента.

Тимчасом Віктор Янукович, який після масових протестів у Києві та інших містах утік до Росії, твердить, що він і далі законний президент України, хоча це законодавці Верховної ради позбавили його цієї посади.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG