Спеціальні потреби

На «нормандських переговорах» нічого не погодили - Клімкін


Учисники «нормандських переговорів» у Парижі
Учисники «нормандських переговорів» у Парижі

Зустріч глав МЗС України, Росії, Франції та Німеччини не принесла успіху.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив після закінчення «нормандських переговорів» у четвер у Парижі, що прориву на них не досягли. Він висловив думку, що російська сторона не готова нічого обговорювати в деталях.

Клімкін заявив журналістам, що переговори з колегами з Росії, Франції і Німеччини були жвавими, але дуже складними, особливо у питанні щодо українців, яких утримують в полоні проросійські сепаратисти на сході країни.

За словами міністра, він представив російській стороні листи зі зверненнями матерів деяких полонених.

Клімкін також заявив, що для проведення виборів в Східній Україні в кінці червня потрібен подальший прогрес щодо забезпечення безпеки та довгострокового режиму припинення вогню.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров утримався від коментарів, після зустрічі пройшовши повз мікрофонів і журналістів.

Однак глава МЗС Франції Жан-Марк Еро закликав до обміну полоненими, а його колега з Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив невдоволення тим, як дотепер проходять переговори між Росією і Україною.

Росія і Україна підписали Мінські угоди понад рік тому. Передбачалося, що ці домовленості призведуть до досягнення довгострокового перемир'я і політичного врегулювання в Україні.

Рівень насильства в країні дещо знизився, однак руху в напрямку постійного миру майже немає.

Дивіться також: В Україні Росія надалі використовує державну силу, щоб заважати Києву - Брідлав

Командувач НАТО дав Білому Дому рекомендації через атаки сепаратистів в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

XS
SM
MD
LG