Спеціальні потреби

Угода про асоціацію є інструментом підготовки до членства у ЄС – Порошенко


Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (ліворуч), президент України Петро Порошенко і голова Європейської ради Герман Ван Ромпей
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (ліворуч), президент України Петро Порошенко і голова Європейської ради Герман Ван Ромпей

Президент України Петро Порошенко назвав Угоду про асоціацію з Євросоюзом інструментом підготовки країни до майбутнього членства в ЄС. Про це він сказав на церемонії підписання угоди у Брюсселі.

«Підписуючи угоду з ЄС, Україна як європейська країна, яка поділяє цінності демократії і верховенства закону, наголошує на своєму суверенному рішенні на користь майбутнього членства у ЄС», – зазначив Порошенко.

«Угода про асоціацію розглядається Україною як інструмент підготовки до досягнення цієї мети», – додав президент.

«Це – день, за який люди пожертвували своїм життям, щоб він відбувся», – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що Угода про асоціацію включає і Крим як невід’ємну частину України: «Україні знадобилося 17 років, щоб подолати цей тернистий шлях до політичної та економічної асоціації. Також і Криму. Угода про асоціацію з ЄС стосується всієї України».

Україна, а також Грузія і Молдова підписали сьогодні у Брюсселі угоди про асоціацію з Європейським союзом. Українська сторона підписувала економічну частину документа, оскільки політичну підписала ще у березні.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG