Спеціальні потреби

Обама обговорив з Меркель та Олландом можливість запровадження чергових санкцій проти Росії


Барак Обама
Барак Обама
У п’ятницю президент США Барак Обама провів дві телефонні розмови - з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Тема розмов - криза в Україні.

Лідери привітали заяву президента України Петра Порошенка про припинення вогню в односторонньому порядку і знову поставили наголос на необхідності РФ відвести свої війська від кордону з Україною, що справляє дестабілізуючий вплив на ситуацію.

Під час бесіди з лідерами Німеччини та Франції йшлося також про те, що потік зброї і військових через російсько-український кордон повинен бути зупинений, а Росії слід вплинути на озброєних сепаратистів з тим, щоб переконати їх скласти зброю і покласти край насильству.

Лідери також заявили, що якщо Росія не вдасться до негайних і конкретних кроків, спрямованих на деескалацію ситуації на Сході України, Сполучені Штати і Європейський Союз скоординують зусилля з тим, щоб Росія відчула наслідки конфлікту.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG