Спеціальні потреби

Трамп погодився дотримуватися політики «єдиного Китаю»


Дональд Трамп і Сі Цзіньпін
Дональд Трамп і Сі Цзіньпін

Президент заявив про це в телефонній бесіді з головою КНР Сі Цзіньпіном

Президент Дональд Трамп у телефонній розмові з головою КНР Сі Цзіньпіном запевнив, що Америка продовжить дотримуватися давньої політики «єдиного Китаю».

Як повідомляють Білий дім і китайський канал CCTV, обидва лідери поговорили по телефону в четвер увечері.

За словами прес-служби Білого дому, вони обговорили безліч питань, і Трамп погодився дотримуватися політики «єдиного Китаю», яка має на увазі, що Вашингтон підтримує з Тайванем лише неофіційні зв’язки.

Це визнання вважається першим важливим кроком у напрямку покращення відносин між обома країнами, які були затьмарені після телефонної розмови Трампа з президентом Тайваню після президентських виборів у листопаді.

Пекін прагне приєднати Тайвань до материкової частини і ніколи не відмовився від можливості застосування сили для досягнення цієї цілі. Проте ця пропозиція не має великої підтримки серед населення острова.

Дивіться також: Справа стосовно імміграційного указу Трампа: чи може судова гілка влади піти проти волі президента

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG