Спеціальні потреби

HRW: Північна Корея очолює список найбільш репресивних країн світу


Правозахисна організація Human Rights Watch знову визнала Північну Корею однією з тих країн, що найбільше порушують і застосовують реперсивні заходи у сфері прав людини. Про це повідомлено в щорічному звіті про стан прав людини у світі.

Уже в 2014 році розслідувальна комісія ООН у звіті про порушення прав людини в Північній Кореї заявила: «Серйозність, масштаб і характер цих порушень вказують на країну, якій немає жодної паралелі в сучасному світі».

В документі представлено поточні звірства, які включають мережу політичних в’язниць, куди запроторюють від 80 до 120 тисяч в’язнів, часто зі всіма їхніми родинами, а також поширені й систематичні злочини, які включають тортури, поневолення, примусову працю, зґвалтування і вбивства.

У 2014 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про передачу справи уряду Кім Чен Ина Міжнародному кримінальному суду за злочини проти людства. Ця справа зупинилася в Раді Безпеки ООН, де союзники КНДР, Китай і Росія, згідно з повідомленням, заблокували пропозицію в цій справі.

З часу оприлюднення звіту, заступник директора Human Rights Watch з питань Азії Філ Робертсон заявив, що в Північній Кореї не було покращення ситуації у сфері прав людини. Проте уряд КНДР заперечує і відкидає критику щодо стану прав людини.

Дивіться також: Робот-студент вивчає соціальні навички людей, аби стати ввічливим роботом у компанії людей

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG