Спеціальні потреби

Вибори в США: Трамп випередив Клінтон на 1% – опитування


Згідно з результатами останнього опитування Washington Post/ABC News, кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вперше за значний період часу випередив свого основного суперника-демократа Гілларі Клінтон на один відсоток.

Про це йдеться у сьогоднішньому (1-го листопада) номері газети The Washington Post.

За результатами телефонного опитування 1 773 респондентів, яке проводилося 27-30 жовтня, за Трампа готові проголосувати - 46% виборців, тоді як за Клінтон - 45% опитаних.

Соціологи пояснюють таку зміну уподобань електорату, в першу чергу, поновленням розслідування ФБР щодо справи використання Гілларі Клінтон приватного електронного сервера для службового листування на посаді державного секретаря.

Раніше повідомлялося, що згідно з результатами опитування, проведеного Reuters/Ipsos, демократка Гілларі Клінтон на 5% випереджає свого суперника від республіканців Дональда Трампа.

В той же час інші опитування вказували на те, що перевага Клінтон зменшилася до 2,5% у понеділок.

Наприкінці минулого тижня Федеральне бюро розслідувань США повідомило, що переглядає додаткові електронні листи у рамках розслідування щодо колишнього держсекретаря і використання нею приватного сервера.

Клінтон намагається розвіяти будь-які побоювання прихильників щодо можливого вибуху нового скандалу з її імейлами, а Трамп користується нагодою, щоб вкотре наголосити на корупції та нечесності Гілларі Клнтон.

Дивіться також: 101-річна американка, що знає ціну свого права на голос, віддає перевагу Гілларі Клінтон

101-річна американка, що знає ціну свого права на голос, віддає перевагу Гілларі Клінтон. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG