Спеціальні потреби

Ось що називають "жовтневим сюрпризом" для Клінтон


Гілларі Клінтон про поновлення справи проти неї: ФБР не змінить висновок. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

Гілларі Клінтон про поновлення справи проти неї: ФБР не змінить висновок. Відео

Міністерство юстиції США рекомендувало директорові ФБР Джеймсу Комі не надсилати листа про нові листи Гілларі Клінтон до Конгресу.

Новина від ФБР про поновлення розслідування про використання Гілларі Клінтон приватного серверу для електронного листування, застала кандидата від Демократичної партії під час кампанії у штаті Айова.

"Американський народ заслуговує на те, щоб отримати повні та вичерпні факти одразу. Директор ФБР сам заявив, що не знає, чи електронні документи, згадані в листі є важливими чи ні. Я впевнена, що вони не змінять висновок, зроблений ним в липні", - заявила Гілларі Клінтон.

У листі до Конгресу ФБР пояснює, що підставою поновити слідство стало виявлення нових службових документів, які Держсекретар Клінтон відправляла з власної пошти. Знайшлися ці документи на комп’ютері колишнього конгресмена-демократа Ентоні Вінера, який одружений з помічницею Гілларі Клінтон – Хумою Абедін і проти якого триває слідство за звинуваченнями у «секстингу».

Для штабу республіканця Дональда Трампа заява ФБР у справі Клінтон стало справжнім подарунком. Упродовж усієї передвиборчої кампанії Трамп змальовує Клінтон як політика, що порушує закони, а тому не заслуговує довіри виборців.

"ФБР тільки що направив лист до Конгресу, в якому повідомляється, що вони знайшли нові імейли, що стосуються розслідування проти колишнього Держсекретаря Гілларі Клінтон", - сказав Дональд Трамп.

Скандал з електронною поштою Гілларі Клінтон триває більше року. У липні директор ФБР Джеймс Комі заявив, що використання Клінтон приватного сервера для пересилки службових листів без забезпечення режиму секретності є лише недбалістю і дії Гілларі Клінтон не можна вважати злочинною поведінкою.

"Хоча ми не знайшли чітких доказів, що Держсекретар Клінтон або її колеги мали намір порушити закон про поводження з секретною інформацією, є підтвердження того, що вони вкрай недбало ставилися до цього", - заявив директор ФБР.

Однак Дональд Трамп сподівається, що Клінтон урешті-решт буде притягнуто до відповідальності.

"Це була серйозна помилка судової системи і це зрозуміли американці. І всі сподіваються, що це буде виправлено", - додав Трамп.

Деякі політичні оглядачі також критикують рішення Міністерства юстиції не порушувати кримінальну справу проти Клінтон.

"Мені було огидно. Це було найнепрофесійнішим, безпрецедентним і нераціональним використанням влади з боку посадовця міністерства юстиції за всю історію США", - вважає політолог Джейсон Джонсон.

Опитування виборців демонструють, вони менш схильні довіряти Клінтон через скандал з електронною поштою . Водночас, розслідування проти Клінтон не впливає на вибір 63% виборців.Останні соціологічні дослідження вказують, Клінтон випереджає Трампа не лише по цілій країні, але й в ключових штатах, які визначать результат виборів 8-го листопада.

Дивіться також: Республіканці стидаються Трампа? Перевіримо! Відео

Республіканці стидаються Трампа? Перевіримо! Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

XS
SM
MD
LG